FJR 1300 Zwart Scherm

Op 6 april 2007 weer eens aan het hobbyen geweest met de FJR.
Ik wilde namelijk mijn scherm zwart maken zoals ik ook wel eens op een foto had gezien maar ook tijdens de Maas en Waal toer 2007 reed er een FJR met een zwart scherm rond.

Ik heb eerst eens een poging gedaan met dat fijne zonwerende folie zoals ze dat ook gebruiken om Opel Kadetts te pimpen.........
Ik wilde het namelijk eerst op die manier proberen omdat je dat spul er dus altijd weer vanaf kan trekken als het niet bevalt.

Wie ooit ook dat onzalige idee heeft: vergeet het maar, want dat werkt dus echt niet. Volgens mij moet een ruit perfect vlak zijn om dat spul er zonder vouwen op te kunnen plakken. En een scherm van een FJR is dat dus niet.

Zie hier het tussentijds resultaat, waarbij ik dus niet het idee had dat die enorm bobbels ooit zouden wegtrekken:


Toen dus maar met de spuitbus aan de gang gegaan. De binnenkant licht en gelijkmatig opgeschuurd. En vervolgens gelijkmatig de zwarte verf erop spuiten.

En dit had het volgende resultaat:

Ik vind het erg mooi en daar was het tenslotte om te doen.
Ik heb na het schuren de binnenkant met thinner schoon gemaakt. En daar zijn een paar druppels, door de bevestigingsgaatjes naar de voorkant van het scherm gegaan. En die zijn daar iets te lang blijven zitten. Met wat lichte schade als gevolg. Dat was wel balen, maar misschien is daar nog wel wat aan te doen.

 

Willem van Dijk
(Lange Willem)

april 2007

Laatst gewijzigd:
07-04-2012

Email