FJR 1300 Kappa Topkoffer

In het voorjaar van 2006 had ik het dus in mijn hoofd gehaald om een FJR te gaan kopen. En zelfs al voordat ik de FJR gekocht had, had ik al, via marktplaats, dit Kappa topkofferrek gekocht.

Kappa is overigens een kloon van GIVI. En dat betekent dus dat alle GIVI koffers met de bekende "driepunts aansluiting" op dit rek gezet kunnen worden. Ik had namelijk van vorige motoren nog wat GIVI topkoffers over en het leek me wel erg handig om die ook op mijn, nog aan te schaffen, FJR te kunnen gebruiken.

Dit rek is dus het allereerste accessoire die ik op deze motor heb gezet.
Op Internet staat hier: http://www.fjr1300.info/mods/givi.html een reportage van de montage van dit rek op een FJR. En eigenlijk heb ik het ook zo gedaan.

De montage is niet echt moeilijk. Oude rek eraf en nieuwe rek erop. Waarbij het wel zo was dat de vierkanten gaten voor de staanders wel erg krap waren. Op de genoemde site hebben ze die vierkante gaten met een dremeltool moeten vergroten. Ik heb dat niet hoeven doen. Met wat doorduwen lukte het wel.

Een nadeel van het tweedehands kopen is dat ik de rubbers, die de vierkanten gaten zouden moeten afdichten, er niet bij gekregen heb. Daar moet ik dus nog eens naar op zoek. Het rek roest wel. In mijn geval was dat al zichtbaar bij aanschaf. Van een collega FJR rijder heb ik al eens begrepen dat hij daar ook last van had en voor hem was dat dan een tegenvaller want hij had dat ding nieuw gekocht. Maar ik denk dat ik dit rek nog eens laat poedercoaten. Wat dan dit probleem zou moeten verhelpen.

De schrijver van het stuk op deze site heeft daar ook zo zijn ideen over: http://www.fjrtech.com/getdbitem.cfm?item=38

Verder bevalt dit rek erg goed. Ik heb hier al menigmaal verschillende topkoffers op gebruikt en de montage daarvan is een kwestie van n klik en je koffer zit als een huis.

Willem van Dijk
(Lange Willem)

januari 2007

Update maart 2008:

Inmiddels het rekje laten poedercoaten.
Voor maar liefs 10,- via een vriend van me bij Gerritsen Coatings in Nijkerk.
En het resultaat mag er zijn:

Met de montage plaat erop ziet dat er dan zo uit:

Bij het monteren gelijk een afdichting gemaakt van foam rondom de steunen:

En al met al ziet dat er dan zo uit:

Ik ben er weer heel blij mee!!

maart 2008

Willem van Dijk

Laatst gewijzigd:
07-04-2012

Email